Banner
Invatamant postliceal

 

Invatamant postliceal

SCOALA POSTLICEALA IOAN PAUL AL II-LEA

In cadul Fundatiei pentru Invatamant exista, incepand cu anul 2005, Scoala Postliceala Ioan Paul al II-lea.

Aceasta are la dispozitie 5 sali de clasa dotate cu mobilier, materiale si aparatura de ultima generatie pentru desfasurarea optima a procesului de invatare.

Clasele dispun de 3 smartboard, unul dintre cele mai moderne mijloace didactice.Avantajele folosirii acestui mijloc de invatare sunt: creste entuziasmul, capteaza atentia, este usor de utilizat, conectare la informatiile de pe internet la orice ora de curs.Poate fi urmat de absolventii de liceu, cu sau fara diploma de bacalaureat.

Pregatirea consta in perfectionarea teoretica si practica a cunostintelor specifice domeniului si este realizata de personal specializat, cu experienta in domeniu, utilizand mijloace si metode moderne de predare.

 

Conditii de acces:

 

Conform Legii Invatamantului 84/1995, art. 51 pregătirea prin învătământul postliceal se realizează pe baza standardelor de pregătire profesională aprobate de Ministerul Educatiei, Cercetării si Tineretului în urma consultării partenerilor sociali si a validării acestora de către comitetele sectoriale. Standardele de pregătire profesională, care specifică nivelul de calificare, se realizează, de regulă, pe baza standardelor ocupationale validate de comitetele sectoriale.

Conform art. 52 admiterea în învătământul postliceal se face în conformitate cu criteriile generale stabilite de Ministerul Educatiei si Cercetării, pe baza unei metodologii elaborate de unitatea de învătământ, cu consultarea factorilor interesati si au dreptul să se înscrie în învătământul postliceal, absolventii de liceu, cu sau fără diplomă de bacalaureat.

Potrivit art. 53 invătământul postliceal se încheie cu examen de absolvire, reglementat de Ministerul Educatiei si Cercetării prin metodologie specifică, elaborată cu consultarea factorilor interesati, promovarea examenului de absolvire dă dreptul la obtinerea unui certificat de competente profesionale, iar in cazul nepromovării examenului de absolvire, acesta mai poate fi sustinut în oricare altă sesiune, cu acoperirea cheltuielilor de examinare de către absolventi.

Taxa de scolarizare este de 1600 lei / an si poate fi platibila in 4 rate.

Fundatia pentru Invatamant, prin intermediul proiectului Pregatire² ofera o reducere de 60% cursantilor din invatamantul postliceal, pe perioada studiilor, la cursuri de formare profesionala pe ocupatii inrudite cu specializarea, recunoscute national si international.


Documente necesare la inscriere:

  • dovada acte studii
  • act de identitate
  • certificat de nastere (copie)
  • certificat de casatorie (copie)
  • adeverinta medicala (eliberata de medicul de familie)
  • 3 fotografii(tip buletin)
  • taxa de inscriere(50 lei)

 

Specializari:

 

Redportal Web Directory Download - Roportal ClickLink.ro Director Web Romania - LinkWeb.ro TopSiteuri.ro - Adauga si site-ul tau - Director web Director Web - unLink.ro - Adauga si site-ul tau Director Web SEO director web director web Director Web Xweb.ro - Totul intr-un singur loc! publicitate online, web design si promovare pe internet Smarty Web Director www.cere.ro Director web Director Web dYr.ro Director Web AdSmarty - promovare la superlativ Jocuri Web-Links.ro SEO Director web Director web care iti mareste traficul si iti imbunatateste pozitia in Google Legaturi.ro Policarbonat Jocuri Director-Web.net Catalog Web Iozoo Add URL directory. Add Url Horoscop Director web Director web Afaceri  Director web Miniclip